Verdien geld voor de clubkas van je vereniging op de leukste festivals!

Ben jij op zoek naar inkomsten voor je vereniging? Wist je dat je geld kan verdienen op festivals met je vereniging? Met Stichting Festivalmakkers kun je helpen op de leukste festivals, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas! Je kunt je vrijblijvend inschrijven en aanmelden per festival waar je interesse ligt. Je kunt je voorkeuren opgeven en aangeven welke functies je voorkeur hebben. Aan de hand daarvan ontvang je het aanbod in je mail. 

iconen-festivalmakkers-clubkas-vrijwilliger-vereniging

En wat is stichting festivalmakkers?

Stichting Festivalmakkers is ontstaan vanuit passie voor het vak. Oprichter Nahdie heeft in 2011 stagegelopen bij UDC Events en sindsdien is het kacheltje alleen maar harder gaan branden voor de branche.

In 2017 werd ze gevraagd voor Tuckerville en voorzag ze het festival van 80 barmedewerkers uit het Twentse verenigingsleven! Het was een groot succes en Nahdie voelde zich als een spin in het web.

In 2019 heeft ze haar eigen stichting opgericht en wil ze op een betekenisvolle manier werken in de festivalbranche. Inmiddels heeft ze twee mensen aangenomen die haar ondersteunen met Stichting Festivalmakkers en is ze blij dat het eindelijk weer richting een volle agenda gaat na zo’n lange, stille periode.

Met Stichting Festivalmakkers willen we dus de maatschappelijke betrokkenheid vergroten in de festivalbranche. Dat is natuurlijk mooi zeggen, maar hoe doen we dat dan?

We geven studenten de kans om werkervaring op te doen en te proeven van de festivalbranche. Hier zijn we transparant en betrokken in, festivals houden rekening met de ervaring en de studenten voelen veel ruimte voor ontwikkeling. Dat vinden we belangrijk, want zij zijn de toekomst!

Daarnaast verbinden we het verenigingsleven met festivals en ontvangt de vereniging daarmee een bijdrage voor de clubkas. Het gaat daarbij om een win-winsituatie waarbij organisator een oplossing heeft voor zijn personeelsaanvraag en waarbij het verenigingsleven gelden ontvangt voor een waardevolle, leuke dag!

Met Stichting Festivalmakkers zorgen we voor de verbinding tussen al die partijen waarbij we de studenten en verenigingen op dezelfde plek zetten als de aanvrager. Letterlijk én figuurlijk. Geen onderscheid in wie of wat, maar focus op het goeie en het gezellige. Want met Festivalmakkers vinden we dat het allerbelangrijkste: het moet wel leuk blijven hè!

 

Wat levert het de vereniging op?

Voor niks gaat de zon op! Met Stichting Festivalmakkers willen we de festivalbranche de mogelijkheid geven om meer maatschappelijke betrokkenheid te tonen. We willen dat dus ook op een eerlijke manier en volgens ons volstaat een vrijwilligersregeling daarvoor niet.

De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de taak, spoed, aantallen en alles wat nog meer meetelt. We zoeken hier wel altijd de balans in zodat het voor iedere partij een win-winsituatie is.

Daarbij mag je de hele buurt vragen om te komen helpen namens jouw vereniging!

Een voorbeeld:
De vergoeding is €12,50 p.p.p.u. en je komt met 30 mensen helpen achter de bar van 10:00 uur tot 20:00 uur. Je bijdrage loopt dan toch al gauw op tot zo’n €3.750,- voor je vereniging! En daarnaast heb je natuurlijk ook een leuke dag met je vereniging waarbij je van alle gemakken wordt voorzien: eten & drinken, kijkje achter de schermen, daarna het terrein op! En tot slot een hele gezellige dag met alleen maar leuke mensen!

LEUK! WELKE FESTIVALS DAN?

Het aanbod varieert! Met Stichting Festivalmakkers wegen we af of het interessant en leuk genoeg voor een vereniging is om de functie uit te voeren. 

Tuckerville is bijvoorbeeld een festival waar we al sinds 2017 het verenigingsleven aan verbinden. Iedereen bevalt het heel goed en het is ook altijd een gezellige bedoening. Helaas kon Tuckerville in 2021 niet plaatsvinden, maar hebben we de eerste inschrijvingen voor 2022 alweer ontvangen! (en inmiddels die van 2023 ook alweer ;))

Verder hebben we aanvragen ontvangen voor de Nijmeegse Vierdaagse Feesten, Freshtival maar ook Wildeburg en Bevrijdingsfestival Zwolle. We komen dus overal en nergens! 

Omdat de huidige markt nog erg instabiel is, zijn de aanvragen ook vaak last minute. Het kan dus zijn dat je af en toe een spoedaanvraag ontvangt, mocht je dan ruimte en tijd hebben, dan is het mooi meegenomen!

En welke functies kunnen we bekleden?

De functies kunnen volledig uiteen lopen! Het verenigingsleven benaderen we vaak voor barwerk, tickets scannen of functies die horen bij crowd management. 

We merken dat er vanuit de festivalbranche veel vraag is naar evenementenverkeersregelaars. Vaak weten mensen niet dat je hiervoor kosteloos het certificaat kunt behalen en je die ook in mag zetten bij andere evenementen. 

Taken en functies zijn dus zeer uiteenlopend! Op basis van ervaringen van de afgelopen jaren, schalen we de aanvraag in voor verenigingen, studenten en/of ZZP’ers. En in veel gevallen is het een combinatie van alle drie de poules die we hebben.

Waar kan ik me inschrijven?

Dat kan simpel en snel via het inschrijfformulier. Inschrijving is vrijblijvend en je kunt je te allen tijde weer uitschrijven!

Let op! Om een bijdrage aan de clubkas te ontvangen dient de vereniging een eigen IBAN-nummer te hebben en ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel of voor Belgische vereniging bij Kruispuntbank van Ondernemingen. Indien je dit niet kan aanleveren, geldt de vrijwilligersregeling zoals is bepaald door de overheid.

ik heb nog een vraag

Helemaal goed! Je kunt ons bereiken via hallo@festivalmakkers.nl. We reageren meestal binnen een dag. Mocht het een groter vraagstuk zijn, dan kan het wat langer duren.